rekommenderas
”Bra att se kvalitén på canvastavlan. Rekommenderas!” // Hasse
”Grym tjänst för att jämföra priser på canvastavlor.” // Agneta
rekommenderas

6 smarta fotograferingstips för bättre bilder

6 smarta fotograferingstips för bättre bilder

fototips

Nedanstående fototips är framtagna av Fotograf Markus P i Örebro. Majoriteten har tillgång till smartphone (iPhone/Android) och nu kan du genom våra 6 enkla fotograferingstips ta bättre bilder på endast några sekunder med din mobiltelefon – utan att anstränga dig. Håll musen över för att se förstoring för respektive bild.
Foto med vs utan blixt
1. Tillräckligt med ljus
Om du kan, stäng av blixten och ta bilder i omgivningsljuset istället. Blixten på en mobilkamera är inte jättebra, och det brukar oftast bli en liten del av bilden som blir upplyst medan bakgrunden blir mörk. Dagsljus utomhus är att föredra, då ljuset från lampor inomhus är lite gulare än ljuset utomhus.
Automatisk vs manuell skärpa
2. Tryck på skärmen där du vill ha skärpan
Om du har komponerat bilden så som du vill ha den så kanske mobilkamerans autofokus ställer in sig på ett ställe där du inte vill ha skärpan. Det ändrar du enkelt genom att trycka på skärmen där du vill ha fokus. Kanske du inte alls vill ha fokus i mitten av bilden, utan på en detalj till vänster eller höger.
Fotografering med zoom
3. Använd inte zoomen
När du använder zoom-funktionen på din mobilkamera så försämras bildkvaliten avsevärt. Fota därför helt utzoomat och flytta kameran närmare istället. Nackdelen med att gå för nära och ha mobilkameran helt utzoomad är att man får s k distortion, så att objektet/personen man fotar får ett lite konstigt perspektiv. Det kan vara bra att vara uppmärksam på.
Fotografera med olika vinklar
4. Ta bilder från olika vinklar
Prova att ta bilder rakt uppifrån om du fotar mat, eller håll kameran nästan i markhöjd och fota snett uppåt så kommer du att få ett helt annat resultat än om du bara håller kameran rakt framför dig. Variera vinklarna, ta närbilder, långt ifrån, snett nerifrån, snett uppifrån och få på så sätt mer variation i bilderna. Det många gör är att bara hålla telefonen rakt framför sig i ansiktshöjd. Då blir alla bilder tagna från samma vinkel vilket blir enformigt och lite tråkigt. Tänk på om det passar bäst att ta bilden i liggande eller stående format - vrid på telefonen och testa! Det är även väldigt enkelt att beskära bilden till kvadratiskt format i efterhand. Kvadratiskt format i kombination med ett schysst filter eller en snygg ram kan göra väldigt stor skillnad.
 
5. Använd hörlurarna som fjärrkontroll
För att minimera små skakningar när du tar en bild kan du använda hörlurarna till din iPhone som avtryckare. Minsta lilla skakning gör att bilden blir suddig, så därför är det bra att hålla kameran så stilla som möjligt. Det är lätt hänt att man skakar till precis när man trycker på skärmen. Då är hörlurarna ett bra hjälpmedel. Både plus- och minusknappen fungerar bra att ta kort med istället för att trycka på skärmen. Det går även bra att använda volymknapparna på telefonen. Att använda volymknapparna på telefonen fungerar särskilt bra när du fotograferar med kameran i liggande läge. Då hamnar volymknapparna på samma ställe där avtryckaren brukar sitta på en vanlig digitalkamera, vilket känns mer naturligt.
Stativ foto hjälpmedel
6. Använd ett stativ
Vårt sista smarta fototips är om du använder ett stativ som är gjort speciellt för kameratelefoner så kommer du garanterat att få bättre och skarpare bilder. När man håller telefonen i handen så skakar man alltid lite grann när man tar bilden och då blir bilden lite suddig. Med ett stativ är telefonen garanterat blixtstilla. Detta är särskilt användbart i miljöer med dåligt ljus.
CanvasOnline.se fototips

Vårt bästa fototips

CanvasOnline.se älskar att realisera foton till canvas därför är det viktigt att ta vara på alla moment i livet. Alla våra fototips är enkla och ibland får man inte till det på första försöket. Det kostar inget att ta 5-10 bilder till på de du ska fota. Genom att variera sig lite grann mellan olika bilder så finns det större chans att man lyckas fånga en ännu bättre bild än vad man hade tänkt från början. Du kan alltid framkalla ditt foto genom oss, söker du däremot objektiv just för din kamera så rekommendera vi ett besök hos Objektivguiden.
Kundtjänst   /   Spåra Paket   /   Om oss
Canvastavla som väggdekor @CanvasOnline.se
Copyright © 2013-2018 CanvasOnline.se